Показ відкритого заняття для слухачів курсів підвищення кваліфікації КОІПОПК "В гості до Білочки"

24 жовтня 2013 року вихователем дошкільного навчального закладу Кондратюк В.І. було проведено інтегроване заняття для дітей молодшого дошкільного віку з теми "В гості до Білочки".для слухачів авторських курсів (практичних психологів, соціальних педагогів, вихователів ДНЗ) підвищення кваліфікації КОІПОПК з проблеми "Використання технік арт-терапії у роботі з дітьми різних вікових категорій"

Ігри з піском мали необмежений діапазон впливу на розвиток особистості дитини. Вихователь показала сучасні, нетрадиційні техніки у роботі дітей з піском ("дмухання" через трубочку на пісок, малювання доріжки по сухому піску пензликом; метод занурення "схову" та пошуку предметів; найрізноманітніші прийоми ігор з піском: розгладжування піску, постукування кулачками, долоньками, ліплення "пиріжків" тощо. У малюків розвивається мислення, вміння узагальнювати та робити висновки, діти здобули знання шляхом пошуку та дослідницької діяльності. В процесі ігор з піском у дітей розвивається мовлення, адже особливу роль в грі відіграє рука. Рука, як дотиковий орган, доповнює комплекс відчуттів і робить уявлення дітей про матеріал та їх властивості повнішим.

В процесі заняття-подорожі малюки розповіли про Білочку, її ознаки, спосіб життя.

Невід’ємною складовою ігор з піском є ігри з водою, вихованці разом з вихователем виконали завдання (в теплій водичці) для розвитку фонематичного слуху та продемонстрували різні явища, які трапляються в морі ("великі хвилі нагнав вітер","море лагідне, спокійне", "пошуки золотої рибки" та інше).

По закінченню заняття діти отримали від гостей кольорові кульки.

В обговоренні даного заходу педагоги відмітили, що пісок і вода виступають важливими носіями сенсорних вражень, відчуттів, емоційно-позитивних переживань, здійснюють заспокійливий вплив на дитину, а також стимулюють поведінкову активність та спонукають малюка до гри.

/Files/images/muzkervnik/DSC_0087.JPG/Files/images/muzkervnik/DSC_0088.JPG/Files/images/muzkervnik/DSC_0081.JPG/Files/images/muzkervnik/DSC_0079.JPG/Files/images/muzkervnik/DSC_0091.JPG/Files/images/muzkervnik/DSC_0095.JPG/Files/images/muzkervnik/DSC_0096.JPG
Кiлькiсть переглядiв: 213

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.