ОРГАНІЗАЦІЯ ХАРЧУВАННЯ
В ДНЗ (ЯСЛАХ - САДКУ) КОМБІНОВАНОГО ТИПУ № 6 "ЗІРОНЬКА"
БІЛОЦЕРКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Шановні батьки!
Доводимо до вашого відома інформацію щодо організації харчування дітей у закладах дошкільної освіти комунальної власності Білоцерківської міської територіальної громадиз 01 січня 2022 року.
Вартість харчування - 45,00 гривень на день.
Відповідно дорішення Виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 22 грудня 2021 року №899 "Про організацію харчування здобувачів освіти в закладах дошкільної і загальної середньої освіти комунальної власності Білоцерківської міської територіальної громади»вартість плати за харчування для батьків або осіб, які їх замінюють становить70 % від вартості харчування на день.
Норми харчування та Порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку затв. постановою КМУ від 24.03.2021 № 305 на заміну нормам харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затв. постановою КМУ від 22.11.2004 № 1591.
Відповідно до нових норм організації харчування виділено такі вікові групи: від 1до 4 років та від 4 до 6 років. Такі зміни прийняті, щоб: урегулювати організацію харчування дітей з огляду на принципи здорового харчування привести енергетичну цінність раціону, структури харчування до норм фізіологічних потреб населення в основних харчових речовинах і енергії.
Завдяки новим нормам очікується досягти зниження споживання: цукру — до 25 г на добу; солі — на рівні менше 5 г на добу; насичених жирів — до 10% добового раціону. Зміни у Положенні про заклад дошкільної освіти Нові норми харчування дітей у закладах дошкільної освіти Уряд оновив Положення про заклад дошкільної освіти.
Енергетична й поживна цінність їжі у закладах дошкільної освіти відповідає загальним віковим потребам дітей згідно з нормами фізіологічних потреб в основних харчових речовинах та енергії. Організація харчування у ЗДО здійснюється з дотриманням: норм харчування; вимог санітарного законодавства та законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів.
Посилання на Постанову КМУ від 24 березня 2021 р. № 305
Коментарi